kimberly-muusse

Kimberly Muusse

Beennummer schaatsen: 53
Geboortedatum: 25-12-1985
Woonplaats: Zaandam

 

Carrière tot nu toe

Ik ben al meer dan tien jaar te vinden in het damespeloton. Dit jaar ben ik nieuw bij het team gekomen en het voelt nu al vertrouwd. We vullen elkaar goed aan in de trainingen. Dat samen met onze enthousiaste sponsor en begeleiders, maakt dat ik een sterke basis zie voor komende winter. Fun + skate en de rest komt vanzelf.

 

Vorig seizoen

In het begin reed ik de wedstrijden niet uit, maar inmiddels ben ik een vaste rijdster geworden in het peloton. Eentje met een spurtje en die lekker uit de voeten kan op natuurijs. Zodra we de 100 kilometer aantikken begin ik het nóg mooier te vinden.

 

Doelen

Ik behaalde diverse podiumplekken, maar droom nog van een overwinning op natuurijs.

 

Studie/werk

Ik ben zo’n eeuwige student, maar wel eentje met een duidelijke richting. Ik ben begonnen met een bachelor Psychologie aan de Vrije Universiteit, gevolgd door een master in de Bewegingswetenschappen en in april 2016 rondde ik de postdoc tot praktijksportpsycholoog af. Naast mijn studie heb ik veel bijbanen gehad om alles te bekostigen, varierend van de V&D lingerieafdeling en wc’s schoonmaken bij oudjes tot de toffe baan in het slijphok van ijsbaan FlevOnice. De laatste drie jaar ben ik gestart met het opzetten van mijn eigen bedrijf, MaxiMental. Ik begeleid sporters en mensen uit het bedrijfsleven om op mentaal vlak hun prestaties te verbeteren en daag hen uit te groeien in hun vak. Nu ik mijn studie heb afgerond, kan ik hier mij dan ook lekker in uitleven. Kortom, een schitterende combi met het schaatsen.  

Social media

Blog artikelen van Kimberly: